Informatie

Bestellen, betalen en FAQ

Bestelproces: wat zijn de stappen en wanneer is de overeenkomst definitief?

Bestelproces maatwerk

 1. Stuur ons een email met jouw gegevens een welk product je door ons wil laten ontwerpen en maken;
 2. Na ontvangst van je bericht nemen wij binnen 48 uur contact met je op om een aantal belangrijke zaken met je door te spreken;
 3. Na het gesprek met jou sturen wij je een specifiek vragenformulier toe waarop je de gegevens dient in te vullen die voor onze ontwerpafdeling van belang zijn om een eerste ontwerp voor jou te maken en dat naar je toe te zenden zodat je kunt zien hoe jouw idee er in het echt uit komt te zien;
 4. Als jij het met het ontwerp eens bent sturen wij je een opdrachtbevestiging waarin alle van belang zijnde informatie wordt vastgelegd en na jouw akkoord en het voldoen aan de betalingsverplichting als in de opdrachtbevestiging vastgelegd, gaat jouw item naar de productieafdeling die jouw item gaat bouwen;
 5. Tijdens het bouwproces krijg je regelmatig informatie met een foto zodat je kunt volgen in welk stadium de productie van je item is gevorderd;
 6. Als jouw item klaar is berichten wij je en maken een afspraak met je om het item bij jou thuis af te leveren;
 7. Nadat je het item hebt ontvangen en voldoet aan dat wat je wenst en met jou is afgesproken maken wij van jou met je item een foto- of video shoot waarvan je een kopie krijgt zodat je ook iets hebt om op terug te kijken of aan je familie, vrienden of kennissen te laten zien.

Bestelproces standaardproducten

 1. Je maakt een keuze in de webshop
 2. Je vult je persoonsgegevens in
 3. Je gaat akkoord met de privacyverklaring en algemene voorwaarden
 4. Je rekent af
 5. Zodra je hebt betaald is de overeenkomst tot stand gekomen en zullen wij de bestelling in behandeling nemen.

 

Betaalmethoden: op welke manieren kan ik bij jullie betalen?

Via onze webshop kunt u betalen via:

 1. iDeal
 2. Creditcard
 3. Klarna (achteraf betalen)

Voor maatwerk bestellingen sturen wij een factuur die u per bankoverschrijving of betaallink (IDEAL) kunt betalen. Voor betalingen werken wij samen met Mollie.

Toelichting achteraf betalen via Klarna
Onze betaalpartner Mollie biedt u de mogelijkheid om achteraf, binnen 14 dagen te betalen. Zodra de bestelling verzonden is ontvangt u een factuur via Klarna. Hierin vindt u ook instructies over hoe u de betaling kunt verrichten. 

 

Garantie: welke garantie geldt er op jullie producten?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. 

Voor specifieke vragen omtrent garantie bij maatwerkartikelen kunt u contact opnemen. 

Herroepingsrecht: hoe kan ik daar gebruik van maken?

Ja, dat kan. Gebruik hiervoor dit formulier: Europees modelformulier voor herroeping

Toelichting Herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (zie link hierboven) maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Gevolgen van de herroeping Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. “Retourneren is gratis wanneer u dit via PostNL doet naar ons antwoordnummer. U kunt ons antwoordnummer vinden in de bevestigingsmail van de bestelling. Wanneer u de bestelling via een andere vervoerder wenst te retourneren, dan kan dit naar onderstaand retouradres. De directe kosten voor het terugsturen zijn dan wel voor uw eigen rekening.

Spyhinx Creations b.v.
tav. Retouren
Ambachtsweg 5
2222 AH Katwijk

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Het herroepingsrecht is niet van toepassing op Cosplay en fursuits die naar instructies van u als consument op maat worden gemaakt. Het herroepingsrecht is ook niet van toepassing op zakelijke aankopen.

 

 

 

Klachten: waar kan ik terecht met een eventuele klacht?

Indien u een klacht heeft over onze producten of onze service, dan kunt u per e-mail contact met ons opnemen.  Wij zullen u binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie geven. Mocht u het als consument niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Voor zowel consumenten als zakelijke klanten geldt dat zij, indien zij niet tevreden zijn over de afhandeling van de klacht, de klacht tevens ter bemiddeling kunnen voorleggen aan Thuiswinkel, voor consumenten via www.sgc.nl en voor zakelijke klanten via www.thuiswinkel.org

Kosten: zijn er exta kosten verbonden aan een bestelling?

Naast de standaardverzendkosten zijn er geen extra kosten verbonden aan een bestelling bij Spyhinx Creations. Bij bestellingen vanaf €75,- rekenen wij binnen Nederland geen verzendkosten.

Voor Nederland gelden de volgende standaardtarieven: 

 • €7,25 voor shirts, hoodies en andere kledingstukken
 • €3,95 voor posters, stickers 
 • Gratis verzending wanneer de besteldrempel van €75,- wordt bereikt

Buiten Nederland hanteren wij per land de actuele geldende tarieven.

Voor maatwerkbestellingen rekenen wij geen verzendkosten.

Levering: wie, wanneer, waar
 • Vervoerder: onze pakketten worden vervoerd door POSTNL
 • Levertijd: afhankelijk van de productsoort. Voor maatwerk maken wij specifieke afspraken met de klant. Voor standaardproducten die op voorraad in de webwinkel staan, streven wij naar een levertijd van 5 werkdagen.
 • Track&Trace: wij werken standaard niet met Track&Trace. Voor maatwerk kunnen wij dit op verzoek wel doen.
 • Niet thuis: als er niemand aanwezig is op het adres van aflevering zal  de bezorgen een briefje in de  brievenbus doen met daarop instructie. U kunt het pakket dan ophalen bij buren een afhaalpunt of het wordt later opnieuw aangeboden.